Novice industrije

Podrobna klasifikacija 12 kalupov v industriji kalupov

2021-10-08
Kalup je procesna oprema za oblikovanje (oblikovanje) materialov v izdelke in dele določenih oblik in velikosti. Vključno z: matrico, plastičnim kalupom, kalupom za tlačno litje, kalupom za kovanje, kalupom za prašno metalurgijo, kalupom za risanje, kalupom za iztiskanje, kalupom za zvitke, kalupom za steklo, kalupom za gumo, keramičnim kalupom, kalupom za ulivanje in drugimi vrstami.
01Umri
Kalup za ločevanje, oblikovanje ali spajanje kovinskih, nekovinskih pločevinastih materialov ali profilov pod pritiskom v izdelke ali dele. Vključno z: rezalnimi orodji, rezalnimi orodji, upogibnimi orodji, progresivnimi orodji, finimi rezalnimi orodji, rezalnimi orodji itd.
02 Plastični kalup
Staljeni plastični material se pod pritiskom napolni v votlino, strdi in oblikuje v kalup izdelka in dela. Vključno z: kalupi za brizganje, kalupi za stiskanje, kalupi za brizganje, kalupi za iztiskanje, kalupi za pihanje, kalupi za termooblikovanje, kalupi za penjenje itd.
03 Kalup za tlačno litje
Tekoča kovina se pod pritiskom hitro napolni v votlino ter se ohladi in strdi, da se oblikuje kalup.
04 Matrica za kovanje
Kalup za preoblikovanje kovinskega surovca ​​v surovec ali del pod pritiskom. Vključno z: kovaško matrico s kladivom, mehansko kovaško matriko, vijačno kovaško matriko, hidravlično kovaško matrico, ploščato kovaško matrico itd.
05 Kalup za prašno metalurgijo
Kovinski in nekovinski prah se oblikuje ali oblikuje v kalupe za surovce in dele s tehnologijo praškaste metalurgije. Vključno z: kalupi za stiskanje, izostatični kalupi za stiskanje, kalupi za brizganje, kalupi za iztiskanje, kalupi za oblikovanje itd.
06 kocka za risanje
Kovinski surovec se skozi prečne luknje pod delovanjem natezne sile raztegne in deformira v kalup za izdelke in dele, kot so palice, žice, žice, profili, deli itd. Vključno z: jeklenimi risalnimi matricami, risalnimi matricami iz cementnega karbida, diamantnimi risalnimi matricami, risalnimi matricami z diamantno prevleko, risalnimi orodji za keramiko itd.
07 Ekstruzijska matrica
Kovinski surovec se pod delovanjem stiskalne sile plastično deformira, da se oblikuje kalup profila, izdelka ali izdelka. Vključno z: matrico za vzvratno iztiskanje, matrico za ekstruzijo naprej, pozitivno in negativno matrico za iztiskanje, radialno matrico za iztiskanje, matrico za sestavljeno mešanico itd.
08 Roller Die
Kalupi v obliki valja za ločevanje, oblikovanje, sestavljanje, popravljanje, spajanje ali prenašanje kovinskih ali nekovinskih plošč, profilov in palic pod rotacijo in pritiskom. Vključno z: matrico za valjanje, matrico za upogibanje valja itd.
09 Kalup za steklo
Steklena surovina se oblikuje v kalup za izdelavo ust in delov. Vključno z: kalupi za steklenice, kalupi za posodo, kalupi za termooblikovanje, kalupi za risanje, kalupi za stiskanje, kalupi za pihanje, centrifugalni kalupi, kalupi za kalandre itd.
10 Gumijasti kalup
Oblikovanje gumijastih surovin v izdelke in dele. Vključno z: kalupi za vulkanizirano gumo, kalupi za termoplastično gumo, kalupi za tekočo gumo, kalupi iz lateksa, kalupi za stiskanje, kalupi za brizganje, kalupi za iztiskanje, kalupi za pnevmatike, kalupi za izdelavo bobnov za pnevmatike itd.
11 Keramični kalup
Kalup za oblikovanje keramičnih surovin v surovce in izdelke. Vključno z: matricami za oblikovanje plastike, matricami za valjanje, matricami za ekstruzijsko oblikovanje, matricami za injektiranje, matricami za stiskanje, matricami za izostatično stiskanje itd.
12 kalup za vlivanje

Kalupi za oblikovanje tekočih kovin v dele ali ulitke. Vključno z: kalupi za litje kovin, kalupi za litje lesa, kalupi za litje v pesek, kalupi za litje s peščenim jedrom, kalupi za litje iz voska itd.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept